În ziua de azi, tehnologia ne ajută să devenim conștienți de trupurile noastre, în special pentru a menține un stil de viață sănătos. Gadget-urile prezentate în Top 10 ceasuri și brățări pentru fitness monitorizează, printre altele, numărul de pași, ritmul cardiac și calitatea somnului.

Funcțiile ceasurilor și brățărilor pentru fitness

Brățările și ceasurile pentru fitness sunt extrem de utile deoarece dispune o mulțime de funcții. Cele mai bune astfel de dispozitive beneficiază de:

1. pedometru;

2. sleep tracker; 

3. busolă;

4. GPS;

5. funcție de afișare a numărului de calorii arse;

6. opțiune de a expune bătăile inimii. 

Ceasurile și brățările fitness pot fi conectate la telefon astfel încât să vizualizezi mesajele, apelurile și notificările direct pe ecranul dispozitivului.

Top 10 ceasuri și brățări pentru fitness

Aceste dispozitive au o durată lungă de viață a bateriei, un software inteligent și design-uri mai elegante ca oricând. Așadar, iată care sunt dispozitivele incluse în Top 10 ceasuri și brățări pentru fitness.

10. FitBit Charge 4

Dacă oscilezi între o brățară fitness Fitbit, Apple Watch sau Garmin, este important să știi că Fitbit nu deține funcțiile avansate întâlnite la celelalte două. Cu toate acestea, brățările Fitbit rămân accesibile ca preț, atractive și comode, iar aplicația este ușor de utilizat. 

Numeroasele review-uri pozitive din mediul online indică o comunitate mare de utilizatori mulțumiți. Brățara FitBit Charge 4 este cel mai bun model creat de Fitbit până în prezent, beneficiind de noi funcții precum GPS încorporat.

Un upgrade inteligent este Active Zone Minutes. Funcția încurajează utilizatorii să facă exerciții în aer liber, drumeții și jogging. În acest mod, aceștia adună 150 de minute de activitate fizică pe săptămână.

Brățara FitBit Charge 4 deține unul dintre cele mai bune sisteme hardware și software de sleep tracking (monitorizarea calității somnului). Din păcate, anumite funcții pot fi accesate doar pe baza unui abonament premium de 80$ pe an.

9. Letsfit Smart Watch

La fel ca majoritatea ceasurilor fitness, Lestfit Smart Tracker poate monitoriza:

1. pașii; 

2. caloriile arse;

3. kilometrajul sportiv; 

4. calitatea somnului.

Acest ceas se sincronizează cu aplicația VeryFitPro. 

Unul dintre principalele avantaje ale acestui dispozitiv este faptul că bateria se încarcă odată la 10 zile. Lestfit Smart Watch include o serie de funcții noi, precum monitorizarea nivelului de stres. Devine, astfel, mai mult decât un simplu tracker al sănătății.

Ceasul Lestfit este rezistent la apă, iar pedometrul este foarte precis. Poți primi și citi mesaje SMS și notificări direct pe dispozitiv (inclusiv de pe Facebook, Twitter, WhatsApp, LinkedIn și Instagram). Ai chiar posibilitatea de a închide apelurile telefonice direct de la încheietura mâinii.

8. Apple Watch Series 6

Apple Watch Series este cea mai bună opțiune de ceas fitness pentru persoanele care dețin iPhone. Apple Watch Series 6 oferă:

1. o monitorizare zilnică precisă datorită numeroaselor funcții;

2. o gamă largă de aplicații precum Strava;

3. streaming de muzică;

4. portofel pentru carduri; 

5. un serviciu de streaming ce conectează ceasul de ecranul telefonului direct pe Apple TV.

Față de seria anterioară, Apple Watch Series 6 dispune de verificarea saturației oxigenului din sânge, cu ajutorul senzorului SpO2. Ceasul realizează și electrocardiograme, este rezistent la apă. În plus, acuratețea GPS a fost îmbunătățită.

Cu un design modern, dispozitivul monitorizează efectele activităților fizice (alergare, mers pe jos, ciclism, yoga, înot și dans). Odată ce a fost sincronizat cu iPhone-ul personal, poți asculta oricând muzica, podcasturile și audiobook-urile preferate.

7. Samsung Galaxy Watch Active

Dacă ești posesorul unui Samsung Galaxy S20, atunci vei fi extrem de mulțumit de calitățile Galaxy Watch Active. Dispozitivul este ușor, are un design atractiv și costă jumătate din prețul Apple Watch

Galaxy Watch Active este rezistent la praf și apă și are GPS încorporat. Verifică în mod continuu ritmul cardiac și afișează notificări vesele atunci când atingi obiective de fitness. Poți chiar să folosești telefonul personal Samsung pentru a-l încărca, datorită funcției Power Share.

În afară de câteva aplicații celebre precum Spotify și Strava, utilizatorii menționează faptul că nu există multe aplicații de calitate în Samsung’s App Store. Cu toate acestea, prețul rezonabil îl recomandă în topul ceasurilor fitness deoarece oferă:

1. acces imediat la e-mail;

2. telefon;

3. calendar;

4. pedometru; 

5. fitness tracker.

6. Withings ScanWatch

Dacă preferi aspectul unui ceas clasic, atunci ScanWatch este alegerea evidentă. Cu un design elegant, acest ceas te ajută să menții o stare optimă de sănătate prin:

1. monitorizarea ritmului cardiac; 

2. verificarea nivelului de saturație a oxigenului din sânge. 

Totodată, acest ceas inteligent este capabil să realizeze o măsurătoare medicală EKG de calitate

Un mic ecran circular al ceasului indică statistici esențiale, iar informațiile detaliate sunt disponibile în aplicația parteneră Withings Health Mate. Aceasta se sincronizează perfect cu ceasul. Are capacitatea de a explica datele înregistrate de dispozitiv, astfel încât să poți interpreta modificările apărute în starea ta de sănătate. 

Bateria rezistă aproape 30 de zile de la încărcare astfel încât iluzia unui ceas analog se menține cu succes.

5. Suunto 7 GPS Sport Smartwatch

Conceput pentru a te ajuta să profiți la maxim de viața ta activă, Suunto 7 GPS Sport Smartwatch îmbină într-un singur dispozitiv modern:

1. caracteristicile din sport;

2. aspectele din cartografiere;

3. înaltă tehnologie.

Suunto 7 folosește platforma de ceasuri inteligente Wear OS creată de Google. Vei avea acces la:

1. toate aplicațiile preferate; 

2. e-mail; 

3. coaching personalizat de la Google Fit; 

4. ajutor inteligent de la Google Assistant. 

Rezistent la șocuri și impermeabil, Suunto 7 funcționează în condiții de ploaie, noroi, zăpadă și va rezista oricăror aventuri memorabile. În plus, ecranul este rezistent la zgârieturi, lovituri și picături.

4. Huawei Watch GT 2e

Luând în calcul raportul calitate-preț, Huawei Watch GT 2e este o alegere perfectă. Dispozitivul dispune de:

1. un ecran tactil color; 

2. opțiune de monitorizare în timp real a stării de sănătate; 

3. GPS încorporat;

4. 100 de moduri de antrenament din care poți alege. 

Există 13 antrenamente sportive prestabilite, un antrenament aprofundat și o analiză de fitness realizată printr-un parteneriat cu Firstbeat (care oferă aceeași analiză a datelor pe ceasurile Garmin).

Durata de viață a bateriei este impresionantă. Software-ul creat de Huawei permite ceasului GT 2e să funcționeze perfect cu o distanță de minim o săptămână între încărcări, chiar și atunci când dispozitivul este folosit frecvent.

Singurul dezavantaj este faptul că Huawei Watch GT 2e nu este compatibil cu magazinul Google Play, așadar nu poți descărca aplicații. Există player de muzică, dar numai pentru utilizatorii Android.

3. Garmin Instinct Solar

Garmin Instinct Solar este un ceas inteligent din grafit care se alimentează cu energie solară. Beneficiază de o mulțime de aplicații sportive integrate și de monitorizare atentă a sănătății

Dacă îți plac activitățile în aer liber, camping sau drumeții, atunci ceasul Garmin Instinct Solar este alegerea ideală. GPS-ul funcționează perfect, iar dispozitivul este foarte rezistent. A fost construit ținând cont de standardele militare americane în ceea ce privește rezistența termică, la șoc și apă.

Încărcarea solară este un avantaj important, mai ales dacă petreci perioade lungi în natură, cu cortul, fără acces la priză. Noua variantă Garmin Instinct Solar include o aplicație ce urmărește nivelul de oxigen din sânge în timp ce dormi

2. Polar Grit X

Polar Grit X este un ceas inteligent cu un set de funcții utile mai ales pentru persoanele pasionate de aventură, off-road și puțin pericol. Dispozitivul beneficiază de o durată a bateriei GPS de 40 de ore, navigare pas cu pas. De asemenea, dispune de FuelWise, o aplicație care îți recomandă ce să mănânci în raport cu efortul fizic depus pe parcursul zilei.

Polar Grit X îți monitorizează atent somnul și apoi sugerează antrenamente cardio, de rezistență și de întindere (în funcție de cât de bine te-ai odihnit în timpul nopții). 

Polar Grit X are:

1. GPS încorporat; 

2. busolă;

3. altimetru;

4. aplicația Smart Coaching. 

Toate funcțiile ceasului te asigură că vei fi întotdeauna pregătit pentru viitoarea ta aventură.

1.Casio Edifice EQB-1000XDC-1AER Bluetooth Smart Solar Sapphire

Dacă banii nu reprezintă un impediment, îți recomandăm Casio Edifice EQB-1000XDC-1AER

Ceasul încorporează atât de multe elemente ale circuitului de curse în designul său. Designul se remarcă prin materiale rezistente, texturi și culori puternice. Ceasul beneficiază de geam realizat din safir și tratat cu un strat anti-reflexie, carcasa și brățara fiind din oțel inoxidabil placat ionic negru. Acesta se închide într-o cataramă tip fluture cu butoane pe laterală.

Cu toate că a fost creat pentru a beneficia de orice secundă în cursele de F1, ceasul este potrivit și pentru cei care nu sunt specialiști în acest tip de activități. Ceasul este extrem de eficient în activitățile sportive în care timpul este un factor cheie. Funcția Bluetooth disponibilă oferă utilizatorului posibilitatea de a accesa funcții precum:

1. cronometre extrem de precise;

2. opțiuni de transferare a 200 de înregistrări de timp de la ceas la aplicația de pe smartphone;

3. funcție de selectare facilă între 300 de orașe din lume;

4. înregistrarea timpului în 1/1000 s.

Bazat pe un model solar subțire (din fibră de carbon), ceasul este subțire și ușor, potrivindu-se confortabil la încheietura mâinii. Sistemul de încărcare solară generează energie chiar și în condiții de luminozitate scăzute. Alimentarea asigură o funcționare de până la 6 luni la o încărcare completă.

Dispune de indicatoare fosforescente, notificare baterie descărcată, tahimetru, calendar continuu, funcție de căutare a smartphone-ului, precum și de rezistență de 10 ATM la apă.

Cum aleg ceasul sau brățara pentru fitness potrivită?

Majoritatea ceasurilor și brățărilor fitness sunt unisex, fiind disponibile într-o gamă variată de culori și modele. Anumite ceasuri oferă posibilitatea de a înlocui cureaua, astfel încât să le poți asorta ținutei vestimentare.

Așadar, în funcție de stilul de viață pe care îl ai, poți găsi exact varianta de care ai nevoie. Toate dispozitivele prezentate în Top 10 ceasuri și brățări pentru fitness sunt extrem de utile atât pentru sportivi, cât și pentru persoanele care doresc să-și îmbunătățească sănătatea și calitatea vieții.